Assisterande domare: Rohullah Rajabi och Andreas Magnusson

Startelvan: Oskar H, Gustav, Sebastian, Christoffer, Oskar S, Nasser, Philip, Colin, Olle, Anton och Rasmus.
Avbytare: Edvin, Alexander, Mattias, Abubakarr och Johan.

3-0 Colin Ram (38) (assist: Christoffer N)
4-1 Anton Wallin (46) (assist: Nasser A)
4-2 Jonathan F (57)
5-2 Johan Bjuremo (67) (assist: Colin R)
6-2 Johan Bjuremo (86) (assist: ?)

Det tuffa spelschemat och truppens goda form gjorde det möjligt för Mattias att rotera lite inför den kommande 14 dagarsperiod med 5 viktiga matcher. Per vilade idag, Johan och Abubakarr började på bänken. Gustav gick in istället för Per, Anton tog Abubakarrs plats och Olle tog Johans plats. Under genomgången så var ordet underskattning den som hördes mest!

Underskattning eller inte kan bara killarna svara på, men sanningen är den att vi började matchen väldigt loja och ståendes och titta på vad lagkamraten skulle göra med bollen. Detta gav Hovet chansen att hänga med i matchinledningen och matchens första chans blev deras när Oskar H fick rädda ett skott som tog på någon och ändrade riktlinjen.

Det tog lite över 20 minuter innan vi började vakna till liv och satte fart på benen och bollen. Det skulle bli tämligen direkt utdelning när Colin gav oss ledningen med 1-0 i den 24:e minuten, Rasmus stod för framspelningen. Allt började faktiskt med att Colin påbörjade en press på motståndarna, till slut klev Sebastian in och drev bollen lite innan han överlämnade den till Rasmus som vid andra försöket hittade Colin som placerade bollen nära närmaste stolpen och dit hann aldrig målvakten, 1-0!

Minuten efter var Olle nära tvåan men han fick se sitt skott gå tätt utanför. Vi fortsatte med att pressa ner Hovet och hade en bra period mellan 1-0 målet och 2-0 målet. Ett mål som kom i den 34:e minuten genom Rasmus efter ett fint samarbete mellan Philip och Anton där den sistnämnda slog en perfekt genomskärare till Rasmus som fri med målvakten la bollen kyligt i mål.

Det skulle bara ta ytterligare tre minuter innan vi fick 3-0. Det var en boll som var på väg ut till inkast men Kigge med sin otroliga vinnarskalle gjorde allt han kunde för att förhindra det, det blev en rensning som gav Colin fri yta på sin kant, han tog med sig bollen något inåt innan han avlossade stora kanonen och bollen satt i krysset!

Vi slappnade av och Hovet fick till en reducering genom duktige Jonathan, som innan målet redan prickat överdelen av ribban, men nu i den 41:a minuten trots att han var omringad av fyra hemmaspelare så kunde han få stå och placera in bollen i mål, ett så onödigt mål att släppa in. 3-1 stod sig halvleken ut.

I halvtid fick killarna höra sanningen och den var att vi gjort en tämligen dålig första del av halvleken och att vi inte kunde underskatta motståndarna. Samt att vi inte skulle tillåta Hovet att ta kommandot direkt i 2:a halvleken som vi gjorde sist vi möte dom.

Vi inledde 2:a halvleken på bästa sättet, vi fick en frispark som Rasmus tog, bollen nickades ut från straffområdet, Nasser försökte sig på ett avslut som blev en perfekt assist till Anton som inte gjorde något misstag och 4-1 var ett faktum. Det hann gå två minuter innan vi drog på oss en tämligen onödig straff, men Oskar H har gått och blivit något av en straffspecialist och tog den, tredje av fyra möjliga straffar har han tagit nu!

Men 4-2 skulle till slut komma efter att vi tappade bollen på egen planhalva när vi är på väg upp, Jonathan får tag i bollen och satte den bakom Oskar H. Rasmus brände en bra chans runt timmen spelad, strax därefter var det Abubakarr som var nära att bli målskytt men skottet gick tätt över.

Johan skulle peta in 5-2 runt den 67:e minuten, allt började ute till vänster genom Oskar S, som skickade bollen vidare till Abubakarr som i sin tur slog en krossboll till Colin som gick ner till kortlinjen och slog ett lågt inlägg till Johan som satte bollen i mål!

Vi slog av lite på takten, men hade läget helt under kontroll, och det var vi som var närmare ett mål till än gästerna från Molkom! Det skulle bli ett mål till och det var Johan igen i den 86:e minuten. Olle hämtar upp en boll vid mittcirkeln och passade upp till Johan, som lyckades ta sig förbi sin gubbe och blev fri mot målvakten, han gjorde inget misstag och rullade in bollen bakom målvakten!

Killarna visade styrka idag, lite pressade av att Grums vunnit sin match i fredags och fått en 8 poängsförsprång med två matcher mer spelade än oss, seger och nu är det seriefinal borta mot Grums på onsdag kväll!